Atunci când vă echipați mașina trebuie să aveți în vedere faptul că siguranța dumneavoastră și a celorlalți pasageri trebuie să fie pe primul plan. Astfel, în afara unor anvelope de calitate și a unor jante potrivite autovehiculului pe care îl conduceți, nu trebuie să pierdeți din vedere importanța pe care o au inelele de centrare.

Confecționate din plastic special, cu o rezistență sporită, ori din aluminiu, rolul acestora este de a umple golul care se formează atunci când diametrul interior al găurii centrale a jantei este mai mare decât diametrul butucului mașinii.

Astfel de situații apar de cele mai multe ori în cazul jantelor aftermarket, dat fiind că majoritatea producătorilor aleg să lase intenționat un diametru mai mare centrului jantei, astfel încât aceasta să poată fi utilizată pe cât mai multe modele de mașini. 

Folosirea inelelor de centrare pentru jante are, totodată, rolul de a înlătura și posibilele zgomote ce pot să apară în timpul rulării, dar și a vibrațiilor care se simt în volanul autovehiculului la viteze mai mari, de peste 50 de kilometri la oră.

Alegerea inelelor de centrare pentru jante nu se face la întâmplare ci, la fel ca la celelalte piese, trebuie să țineți cont de seria mașinii pe care acestea urmează să fie montate și de codul VIN. 

Sfatul nostru


Totodată, nu trebuie să vă scape din vedere marca, modelul și anul fabricației autovehiculului, marca, tipul jantei și diametrul deschiderii din centrul acesteia, fiind extrem de important să aveți cunoștință și despre diametrul centrului butucului mașinii. Pentru a fi siguri că achiziționați cele mai bune produse, vă stăm la dispoziție cu informații, sfaturi și o gamă variate de astfel de piese.